Waarom merinowol?

Recensies

5
Ben mijn thuiszorg enorm dankbaar, heb nu geen koude voeten meer. Ongelooflijk, dankzij... - Lees verder

Merinovacht in schapenwol sloffen is het warmst!

Heeft u ooit de dikke vacht van Merino aan uw voeten gevoeld? Daar kan geen ander materiaal tegenop. Merino schapenvacht is de dikste en zachtste wol die moeder natuur ons geeft. En ik haal deze schapenwollen sloffen helemaal uit Nieuw-Zeeland, want dat land is specialist in de verwerking van Merino in heerlijke warme en zachte sloffen. Met mijn collectie schapenwollen sloffen zit u er warmpjes bij. Merinovacht levert de beste warmte isolatie en vochtregulatie voor een optimaal voetklimaat. Nooit meer koude klamme voeten in synthetische materialen, maar uitzonderlijke warmte en zachtheid en 100% puur natuur. Schapenwol is bovendien anti transpirant, dus zeg maar “Dag” tegen nare zweetvoetenluchtjes. Schapenwol is ook duurzaam, anti-allergisch en kostenbesparend. De verwarming kan namelijk een graadje lager, als uw voeten warm zijn. Al meer dan 10 jaar verkoop ik schapenwollen sloffen uit Nieuw-Zeeland voor dames, heren en kinderen. Tot grote tevredenheid, want schapenwollen sloffen zijn zeer geliefd in Nederland en België.

Nieuw-Zeelandse Merinowol; superieure kwaliteit

Merinowol is lekker warm aan uw voeten en handen. De unieke eigenschap van Merino schapenvacht is de bijzondere kwaliteit en structuur van de wol. Dat is de meest onderscheidende eigenschap. Er zitten veel meer wolhaartjes per cm² in dan bij traditionele, Europese schapenvacht. Wel 10x meer! Omdat de haartjes talrijker, langer en dunner zijn, isoleert Meriono schapenvacht beter dan traditionele Europese schapenvacht. Ook is de schapenvacht hierdoor veel zachter en en kriebelt het niet. De sterk kroezende Merinowol houdt goed lucht vast en neemt het snel uw lichaamstemperatuur aan. Het is een ideale warmte-isolator van moder natuur. Maar nog belangrijker; het heeft ook een vochtregulerende eigenschap.

Warme pantoffels zonder (zweet)voetengeur

Merinowol kan tot 40% van zijn eigen gewicht aan vocht opnemen - zonder nat aan te voelen - en dit ook weer afgeven aan de buitenlucht. Wol ademt, waardoor u geen last krijgt van zweetvoeten(geur) in uw sloffen. Klamme handen in de handschoenen behoort ook tot de verleden tijd. Wol is warm in de winter en koel in de zomer.

Wat zijn de voordelen van schapenwollen sloffen van Merino?

Sloffen gemaakt van Merinovacht profiteren van de vele fijne eigenschappen, die de Merinowolstructuur kenmerkt:

1. Nooit meer koude voeten en handen; Merinovacht is zeer goed warmte- en vochtregulerend. De lange dunne wolhaartjes houden geen vocht vast, waardoor het gemakkelijk verdampt. Merino schapenwol heeft heeft een groot vochtopnemend en -afgevend vermogen.

2. Schapenwollen sloffen van Merino zijn zelfreinigend. De schapenvacht trekt geen vuil en vet aan, maar stoot het juist af. De vacht bevat 'lanoline'; een natuurlijk vet in de wol, waardoor de sloffen niet gaat stinken bij intensief gebruik. Als de wolvezels een beetje vochtig worden, wordt een deel van de lanoline omgezet in lanoline zeep, wat een natuurlijk antibacterium is. Bacteriën krijgen op deze manier geen kans om zweetgeur te verspreiden. De schapenwollen sloffen blijven aangenaam ruiken. De evolutionaire verklaring ligt in het feit dat merinovezels op molecuulniveau negatief zijn geladen. En veel van de bacteriën die voor nare luchtjes zorgen, doen het over het algemeen juist erg goed op positief geladen stoffen, zoals synthetische. Bacteriën hebben dus veel meer moeite om te hechten op Merino schapenwoleln sloffen.

3. De lanoline in de Merino schapenwollen sloffen is een natuurlijke huidverzorger, waardoor de huid van uw voeten gladder en zachter aanvoelt.

4. Merinowol is een duurzaam product; de wollen haartjes zijn van nature elastisch en veerkrachtig, waardoor ze nauwelijk slijten. 

5. De schapenvacht in de sloffen stoot door de fijne structuur bacteriën af en is daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. De sloffen worden alleen bij uitzondering gewassen.

5. Merinovol is anti-allergisch en daarmee geschikt voor mensen met huid-allergieën en andere huidafwijkingen.

6. De energierekening kan omlaag; met schapenwollen sloffen van Woollies aan uw voeten kan de thermostaat een graadje lager. 

Do I need to say more? 

Cheers! (dat is Nieuw-Zeelands voor "dank u wel"), 

Reinier